hamertje tik,boerderij hamertje tik,hammer farm totum

Hamertje tik in boerderij thema

Hamertje tik bestaat al heel wat jaren. En dat is niet voor niets, want zelf met een hamer spijkers in een bord slaan. Hoe leuk is dat voor een kind?!

Hamertje tik: vroeger en nu

Toen ik zelf klein was, speelde ik al met Hamertje tik. Ik vond het stoer dat ik zelf mocht ‘timmeren’ met een ‘echte’ hamer. Ik maakte dan allerlei figuren; van een zon tot een poppetje en een huisje. Maar wist je dat er tegenwoordig nog een veel leukere versie wordt verkocht? Ik heb het dan over een boerderij versie van Hamertje tik. In basis nog hetzelfde als vroeger, maar wel helemaal in boerderij thema. Superleuk!

Spelen met de boerderijversie van Hamertje tik

Toen ons neefje Liam van drie laatst gezellig kwam logeren, probeerde hij met mijn zoontje Hammer Farm van Totum uit. Ze hadden de doos al zien liggen en wilden er dolgraag mee aan de slag. Nadat ze de doos hadden open gemaakt, gaf mijn zoontje eerst een uitleg aan zijn neefje…

hamertje tik,hamertje tik boerderij,totum hamertje tik boerderij,hammer farm

Eigenlijk was dat niet eens nodig. Liam pakte zelf de spulletjes al bij elkaar en had al meteen door wat er moest gebeuren :-). Hij zag de houten hamer en de nagels met ronde koppen en kon niet wachten om hier lekker mee te timmeren op het kurken bord. Dat laatste is trouwens niet een gewoon, blanco bord, maar een bord met een illustratie van een boerderij erop. Je kind kan zelf bepalen waar hij of zij de vrolijke boerderij figuren bevestigt en dus iedere keer weer een nieuw ontwerp maken. Helemaal leuk!

hamertje tik,zelf timmeren spelletje

De mannen hebben heerlijk met de boerderijversie van Hamertje tik gespeeld. Lijkt het je ook leuk voor je kind? Dan kun je ‘m hier bestellen!

Zie ook: