pluktuinen,zelf fruit plukken,aardbeien plukken

Pluktuinen: 10 tips!

Niets leukers dan zelf een boeket bloemen of vers fruit bij elkaar te plukken! Op zoek naar leuke pluktuinen? Jongens en meiden zet tien leuke pluktuinen voor je op een rij! Let op: check wel zelf even de openingstijden ;-).
Pluktuinen tip 1: Annemieke’s Pluktuin – Hillegom

pluktuinen,annemiekes pluktuin,pluktuin zuid holland
Bij Annemieke’s Pluktuin pluk je zelf een prachtig boeket tulpen bij elkaar!

Annemieke’s Pluktuin in Hillegom is een van de leukste pluktuinen wat ons betreft! Vanaf het voorjaar, als de tulpen gaan bloeien, kun je hier een prachtig bont gekleurd tulpenboeket bij elkaar plukken (in de kas of buiten). De pluktuin is 3000 m2 groot. In het voorjaar kun je buiten tulpen plukken en in de zomer is er op het veld keuze uit vele soorten bloemen (update: in 2019 is de zomer pluktuin gesloten). Zelf bloemen plukken bij een pluktuin is een bijzondere ervaring. Je loopt tussen de geurende bloemen en kunt helemaal zelf de bloemen en kleuren van je boeket bepalen.

Pluktuinen tip 2: Landgoed De Olmenhorst – Lisserbroek

pluktuinen,appels plukken,peren plukken,landgoed de olmenhorst,de olmenhorst appels plukken,pluktuin olmenhorst,zelfpluk,wanneer zelfpluk olmenhorst
Vanaf september/oktober kun je zelf appels en peren plukken bij De Olmenhorst.

Op Landgoed De Olmenhorst in Lisserbroek wordt al meer dan 140 jaar fruit geteeld. Bij De Olmenhorst kun je ook zelf appels en peren plukken. Superleuk om te doen! In 2019 start de zelfpluk naar verwachting op 14Β  september. Ieder jaar wordt de Olmenhorst weer door een hoop mensen bezocht. Naast de zelfpluk, is er nog veel meer te doen op het landgoed. Zo is er een speeltuin, een leuke landgoedwinkel en zijn er regelmatig leuke (kinder)evenementen.

Pluktuinen tip 3: Van Reeuwijk Fruit & Flowers – Abbenes

pluktuinen,zelf fruit plukken,zelf bloemen plukken,bloemenpluktuinen,pluktuinen voor kinderen,pluktuinen kinderen,tulpen plukken met kinderen,tulpen pluktuin
De aardbeienkas van Van Reeuwijk.

Bij Van Reeuwijk Fruit & Flowers in Abbenes (vlakbij Landgoed De Olmenhorst) kun je tussen eind mei en eind oktober zelf aardbeien, kersen en frambozen plukken. Het enige wat je nodig hebt, is een leeg plukbakje waar je het geplukte fruit in kunt leggen (verkrijgbaar in de winkel). Je kunt plukken zoveel als je wilt en weegt na afloop het vers geplukte fruit. Zo leuk! En, laten we eerlijk zijn: vers geplukte aardbeien smaken toch altijd even lekkerder dan die uit de winkel!
Pluktuinen tip 4: Pluktea – Boskoop

leuke pluktuinen,leukste pluktuinen,pluktuinen kinderen,zelf bloemen plukken,zelf thee plukken,kinder pluktuinen,pluktuinen kinderen
Bij Pluktea in Boskoop kun je zelf je thee bij elkaar plukken.

Bij Pluktea in Boskoop kun je vanaf eind maart met de kids de tuin in om thee te plukken. Superleuk om zelf je thee van te maken :-). Maar er is meer te doen! Voor de kleintjes zijn er binnen boekjes, spelletjes, stiften, puzzels en speelgoed. Voor de grotere kinderen is er een waterfiets, een trampoline (aan het water) en een natuurgebiedje waar op eigen risico vrij in rondgelopen en gespeeld mag worden. Kortom: een leuke pluktuin waar jullie je zeker zullen vermaken.
Pluktuinen tip 5: Pluktuin Bakkum – Bakkum

pluktuinen,pluktuin Bakkum
Bij Pluktuin Bakkum stel zelf je tulpenboeket samen.

In Pluktuin Bakkum tref je van het vroege voorjaar tot de laatste herfstweken vele soorten bloemen aan. Met een emmer en een schaartje mag je hier zelf het land op om een boeket samen te stellen. In het voorjaar zijn dat tulpen en in de zomer een grote variatie aan snijbloemen. Keuze en mogelijkheden genoeg!

Pluktuin tip 6: De Sfeerstal – Nieuwveen

pluktuinen,sfeerstal nieuwveen,zelf thee plukken
In het theehuis van De Sfeerstal kun je heerlijke zelfgeplukte thee drinken.

In Nieuwveen bevindt zich pluktuin De Sfeerstal. ‘s Zomers vind je hier meer dan honderd soorten bloemen, zoals pioenrozen, margrieten, campanula’s, dahlia’s en zonnebloemen. Naast een bloemenpluktuin, beschikt De Sfeerstal ook over een echte theepluktuin. Vanaf juni t/m ca. oktober kun je hier zelf verse theekruiden knippen. In het theehuis kun je daarna een glas theewater bestellen en zelf je eigen thee opdrinken. De Sfeerstal is een heerlijke plek; er zijn ook schommels en een trampoline.

Pluktuin tip 7: Raspberry Maxx – Meijel

pluktuinen,raspberry maxx
Bij Raspberry Maxx pluk je zelf heerlijke frambozen bij elkaar!

Zelf frambozen plukken kan bij de leuke pluktuin van Raspberry Maxx. Na een uitleg over hoe je frambozen plukt, krijg je een bakje waar je de frambozen in kunt stoppen en dat aan het einde wordt gewogen. Maak na afloop zelf lekkere frambozenjam van je zelfgeplukte oogst, of een heerlijke frambozentaart!
Pluktuinen tip 8: Het Aardbeienterras – Rijsbergen

pluktuinen,aardbeienterras rijsbergen
Bij het aardbeienterras in Rijsbergen kun je ook heerlijk high tea’en.

In het hart van het grootste aardbeienteeltgebied vind je de leuke pluktuin Het Aardbeienterras. Ontdek zelf hoe alles hier groeit en bloeit en pluk zelf heerlijke verse aardbeien. De kinderen kunnen zich uitleven op de speelweide terwijl jij geniet van een heerlijke ‘High Strawberry’. Liever actief bezig? Het Aardbeienterras heeft een speciale ‘Aardbeienterras- wandel-, fietsroute en fotopuzzeltocht’ die je langs de mooiste plekjes in de omgeving brengt. Genoeg om je te vermaken dus!

Pluktuinen tip 9: De Buytenhof – Rhoon

pluktuinen,buytenhof rhoon

De Buytenhof in Rhoon is een plek waar je kunt genieten van het boerenleven en de rust van het platteland. Het is een plek, waar je samen met je kinderen, afhankelijk van het seizoen, appels, kruiden of bloemen kunt plukken. Kinderen mogen voor € 2,50 hun boeket plukken onder begeleiding van een volwassene.

Pluktuinen tip 10: Pluktuin Bloemenzee – Kruiningen

pluktuinen,pluktuin zeeland

In de tuin van Pluktuin Bloemenzee in Kruiningen (Zeeland) vind je meer dan 150 bloemensoorten. Denk aan pioenrozen, zonnebloemen, vrouwenmantel etc. Kortom: wie bloemen plukt bij Pluktuin Bloemenzee, komt met een prachtige bos bloemen thuis. Wat helemaal bijzonder is, is dat je ook zelf zeekraal kunt snijden bij Pluktuin Bloemenzee!

Zie ook:Β