hop in galop haba,haba hop in galop,haba paardenspel,paarden spel,leuk paarden spel,bordspel hop in galop,bordspel haba,leuke spelletjes van haba,spelletjes voor kinderen van 2 jaar,spelletjes voor kinderen vanaf 3 jaar,leuke spelletjes kleine kinderen,leuke spellen kleine kinderen,haba spellen,spelletjes haba

Leuke spelletjes van Haba voor kleine kinderen

Spelletjes hebben we genoeg in huis, maar ik merkte de laatste tijd dat we eigenlijk maar weinig leuke spellen hadden staan waar mijn dochtertje Evy ook goed aan mee kon doen. Want: memory spelen en puzzelen kan ze wel, maar de andere spellen die we in de kast hebben staan, zijn nog te moeilijk voor haar. Omdat ik het belangrijk vind dat ze met haar drie jaar ook genoeg wordt uitgedaagd, ging ik dus op zoek naar leuke spelletjes voor haar leeftijd.

Spelletjes voor kinderen vanaf twee jaar

Tijdens mijn zoektocht naar leuke spelletjes voor kleine kinderen ontdekte ik dat het merk Haba speciaal spelletjes aanbiedt voor kinderen vanaf twee jaar, genaamd: Mijn eerste spellen. Deze spellenserie is speciaal voor kleine kinderen ontwikkeld door pedagogen en spelauteurs. Kleine kinderen hebben nog geen ervaring met bordspellen, en dus bevatten de spelletjes uit de Mijn eerste spellen serie eenvoudige spelregels. Veel van de spellen kunnen in verschillende varianten gespeeld worden, wat ik heel handig vind. Want: mocht je kind een spel op een gegeven moment te makkelijk vinden, dan kun je dus een moeilijkere variant gaan spelen. Zo blijft een spel dus langer leuk en zorgt het er iedere keer weer voor dat je kind voldoende wordt uitgedaagd.

Kijk hier voor nog meer leuke spelletjes van Haba voor kinderen vanaf 2 jaar

Spelletje Hop in Galop van Haba

spelletjes,haba spelletje hop in galop,leuke spelletjes 2 jaar,leuke spelletjes 3 jaar,leuke spelletjes kleine kinderen

Zo veel leuke spelletjes, welke moesten we nu kiezen…?! Uiteindelijk koos ik voor het bordspel Hop in Galop (een spel voor kinderen vanaf 3 jaar). Mijn dochtertje Evy vindt paardjes erg leuk (en ik ook!) dus dit leek mij wel een goede keuze. Het spel kan vanaf 3 jaar gespeeld worden en is voor 2 tot 4 spelers. Het bevat een speelbord, 4 houten paarden, 1 rode en 1 blauwe dobbelsteen, 2 hordes (voor de variant ‘hordenloop’) en 4 kartonnen verzamelkaarten met daarin 7 puzzelstukken. Doel van het spel: je paard z.s.m. van de wei naar zijn box terugbrengen. Maar let op: je mag de box niet in als je eerst niet alle puzzelstukjes hebt verzameld!

Hier vind je nog meer leuke Haba spelletjes voor kinderen vanaf 3 jaar

Wat vinden mijn kinderen van het Haba-spel Hop in Galop?

Ikzelf vind Hop in Galop echt een leuk spel. Het is mooi vormgegeven en ook niet te ingewikkeld. Ook duurt het niet te lang, zo’n 10 tot 15 minuten. Mijn dochtertje (nu 3 jaar) vindt het vooral leuk door de paardjes. Zij verzint soms ook haar eigen manier van spelen :-). Mijn zoontje Milan (bijna 7 jaar) is ook enthousiast over het spel. Op de vraag ‘wat vind je er zo leuk aan?’, antwoordt hij: “de twee dobbelstenen en omdat het een leuk wedstrijdje is”.

Ik denk dus dat mijn spelletjesmissie is geslaagd. Benieuwd wat het volgende spel gaat worden…!

spelletjes,hop in galop spelen
Evy speelt Hop in Galop…

Heb jij nog tips voor andere leuke spelletjes voor kleine kinderen? Laat het ons weten in de comments!

Zie ook: