Leuke buitenzwembaden in de Randstad

Niet in elke plaats vind je een buitenzwembad. Wij deden onderzoek en noteerden een aantal leuke zwembaden in de Randstad voor je. Heb je dus zin in een frisse duik in de buitenlucht? Check dan vooral onderstaand overzicht met leuke buitenzwembaden.

Tikibad Duinrell – Wassenaar

buitenzwembaden,tikibad buiten
Een van de leukste buitenzwembaden is het Tikibad…

We beginnen meteen met de grootste: het buitenbad van het Tikibad in Duinrell. Wat ons betreft een van de leukste (buiten)zwembaden die ons land rijk is! Zowel voor groot als klein is hier een hoop te doen en te beleven. Het Tikibad is recent vernieuwd en heeft een lekkere tropische sfeer gekregen, beetje surf thema zeg maar… De glijbanen blijven natuurlijk te gek; hier is het Tikibad beroemd om. Tijdens de zomermaanden juni, juli en augustus staat ook het buitenbad garant voor heel wat uren waterpret. Het buitengedeelte bestaat uit een groot buitenbad, een kinderbuitenbad en een ligweide. Kortom: beslist een keer naartoe gaan!

Koop hier je kaartjes voor het Tikibad buitenzwembad


Sportcentrum De Vosse – Hillegom

buitenzwembaden,buiten zwembad,zwembad de vosse hillegom
Een van de buitenzwembaden waar wij zelf wel eens naartoe gaan, is zwembad De Vosse…

In Hillegom vind je het buitenzwembad van zwembad De Vosse: wat ons betreft een van de fijnste buitenzwembaden in de Bollenstreek. Het buitengedeelte bestaat uit een grote ligweide, een 50 meter bad met twee duikplanken, een recreatiebad met waterglijbaan en een waterspeeltuin. Nieuw is het in 2018 geopende ‘Spray Park’ voor de allerkleinsten! Iets te eten of te drinken kopen, kan bij de horecagelegenheid die direct aan het zwembad grenst.


Sportplaze De Estafette - Nieuw Vennep

buitenzwembaden,buiten zwembad,zwembad de estafette nieuw vennep

Een groot buitenbad, een riante ligweide, een luchtkussen, speeltoestellen en een zwembad voor de allerkleinsten: je vindt het allemaal bij Sportplaza De Estafette in Nieuw Vennep. Een plek waar het in de zomer goed toeven is!


Zwembad De Vliet - Leiden

buitenzwembaden,buiten zwembaden randstad,zwembad de vliet leiden

Een van de buitenzwembaden in Leiden is zwembad De Vliet. Van eind april tot begin september kun je hier lekker buiten zwemmen. Zwembad De Vliet heeft een grote ligweide en heerlijk zwemwater voor een verfrissende duik tijdens zomerse dagen. Zwemmen kan in het 50 meter bad en voor fans van glijbanen is er een hoge glijbaan van 49 meter lang. Voor de allerkleinste bezoekers is er een apart gedeelte met een peuterbadje en leuke speelvoorzieningen. En oh ja: parkeren is hier gratis ;-).

Zwembad De Hazelaar - Hazerswoude

Zwembad De Hazelaar wordt geheel gerund door vrijwilligers en heeft een gemoedelijke sfeer. De medewerkers zijn er vriendelijk en het zwembad is schoon en netjes. Op de ligweides zijn ook speeltoestellen te vinden, dus je kunt hier met kleine kinderen prima terecht. Of je nu met het openbaar vervoer komt, met de auto of met de fiets: zwembad De Hazelaar is goed bereikbaar. Een ijsje, patatje of een kop koffie kopen, kan in het winkeltje van het zwembad


Zwembad De Windas - Bergschenhoek

buitenzwembaden,zwembad de windas bergschenhoek

Bij zwembad de Windas vind je buiten twee grote buitenzwembaden: een bad voor kleinere kinderen met een aantal speel/watertoestellen en een buitenbad voor grotere kinderen. Uitrusten kan op de gigantische ligweide die het zwembad rijk is of op een van de bankjes met parasols. Kopje koffie erbij en genieten maar!


Zwembad De Waterman - Wateringen

buitenzwembaden randstad,zwembad de waterman wateringen

Zwembad De Waterman in Wateringen beschikt over een peuterbadje en een groot ondiep en diep bad. En vergeet de grote zonneweide niet; er is voldoende plek om je handdoek neer te leggen.


Zwembad Hoek van Holland (Hoekse badje)

buitenzwembaden,buiten zwembad hoek van holland,hoekse badje

Zwembad Hoek van Holland is een goed verzorgd en gezellig buitenbad vlakbij het centrum. Het zwembad is van mei tot en met september geopend. Het buitenzwembad is bijzonder geschikt voor gezinnen met kinderen. Op de ligweide rondom het bad zijn diverse kleine speelobjecten. Ook zijn er comfortabele stoelen met parasols beschikbaar. Tijdens het seizoen worden er ook regelmatig diverse activiteiten georganiseerd.


Zwembad Aarweide - Nieuwveen

buitenzwembaden,buiten zwembad aarweide aarlanderveen

Openluchtzwembad Aarweide in Nieuwveen heeft 3 buitenbaden: een wedstrijdbad van 25 meter, een recreatiebad en een peuterbad. Alledrie de zwembaden grenzen aan een heerlijke, grote zonneweide (het peuterbad heeft een eigen zonneweide). Voor de wat oudere kinderen is er een voet- en vollebalveld en daarnaast vind je hier ook twee springkussens: een voor de allerkleinsten een voor grotere kinderen. Zwembad Aarweide heeft ook een grote glijbaan die in een apart bad eindigt. Bij de kiosk kun je op warme dagen terecht voor een snacks, ijsjes en iets te drinken. Kortom: een hele fijne plek, voor jong en oud!


Zijn er ook leuke buitenzwembaden bij jou in de buurt? Laat het ons weten in de comments!

Zie ook: