tips buitenrit,tips op het strand rijden met je paard,het strand op met je paard,paardrijden door de duinen,paardrijden door het bos,buitenrit paardrijden,paardrijden buitenrit,op buitenrit,waar op letten buitenrit,ervaringen buitenrit,buitenrit noordwijkerhout,buitenrit noordwijk,op buitenrit spannend,buitenrit maken,blog buitenrit,paardenblog buitenrit

Voor het eerst op buitenrit

Als klein meisje al leek het mij geweldig om te paardrijden op het strand. Draven en galopperen langs de zee, de wind door je haar… Het zal wel een soort gevoel van vrijheid zijn wat mij aantrok, maar het is ook het idee dat je met je lievelingsdier tijdens zo’n buitenrit op zo’n mooie plek mag zijn.

Een droom die uitkwam…

Die droom die ik als klein meisje had, is eigenlijk altijd wel gebleven. Totdat ik begin 2017 eindelijk de stoute schoenen aantrok en besloot op paardrijles te gaan. Mijn langgekoesterde wens ging in vervulling en ik kwam terecht bij Manege Smit in Noordwijkerhout*: een hele fijne en gemoedelijke manege waar je in de zomermaanden je lessen buiten volgt. Buitenritten door de bossen, duinen en langs het strand! OMG, hoe geweldig is dat?!

*Manege Smit in Noordwijkerhout is helaas gestopt. 
Eerste keer in galop

De eerste keer dat ik met mijn groep op buitenrit ging, was ook meteen m’n eerste kennismaking met de galop. Spannend!!! Ik reed op een heel braaf paard (ze waren eigenlijk allemaal lief) en de instructeur vertelde dat we de eerste keren buiten alleen in het bos zouden gaan rijden. Het bos is een fijne plek om te leren galopperen; vooral op de rechte stukken in het bos kun je het goed leren. Je rijdt dan immers achter elkaar aan en de paarden volgen rustig de instructeur (tenminste, bij ons wel ;-)).

Een met de natuur

De eerste keer galopperen, ging super! Ik vond het zo ontzettend gaaf!!! En dan in het bos… Zo geweldig :-). Vanaf het moment dat je het bos inloopt met je paard, is het stil. Je hoort het gefluit van vogels, ruikt de heerlijke, frisse lucht van het bos en als je geluk hebt, zie je soms ook nog dieren. Wij zagen regelmatig reeΓ«n, herten en konijnen. Je bent een soort van één met de natuur. In een woord: geweldig!

Paardrijden op het strand

tips buitenrit,tips op het strand rijden met je paard,het strand op met je paard,paardrijden door de duinen,paardrijden door het bos,buitenrit paardrijden,paardrijden buitenrit,op buitenrit,waar op letten buitenrit,ervaringen buitenrit,buitenrit noordwijkerhout,buitenrit noordwijk,op buitenrit spannend,buitenrit maken,blog buitenrit,paardenblog buitenrit
Oei, aan mijn houding te zien, vond ik het hier wel een beetje spannend…

Na een aantal keer buiten gereden te hebben met de groep, was het tijd voor de volgende stap: paardrijden op het strand. Het was een prachtige, zomerse avond dat we met de paarden het strand op gingen. En eerlijk is eerlijk, ik kreeg gewoon tranen in mijn ogen toen ik dit voor het eerst meemaakte. Daarbij had ik een waanzinnige smile op mijn gezicht, die de rest van de avond (en misschien ook wel de dag(en) erna) niet meer van mijn gezicht verdwenen is. Wat een geweldige ervaring. Een droom die uitkwam voor mij! De eerste keren aan het strand, stapten we wat. Maar al gauw maakte de stap plaats voor een drafje (het geluid van de hoeven in het zand!) en de galop!

Fantastisch: als je de kans hebt of krijgt, moet je zeker een keer een buitenrit op het strand maken. Echt, het is wat mij betreft een van de mooiste ervaringen op het gebied van paardrijden!

tips buitenrit,tips op het strand rijden met je paard,het strand op met je paard,paardrijden door de duinen,paardrijden door het bos,buitenrit paardrijden,paardrijden buitenrit,op buitenrit,waar op letten buitenrit,ervaringen buitenrit,buitenrit noordwijkerhout,buitenrit noordwijk,op buitenrit spannend,buitenrit maken,blog buitenrit,paardenblog buitenrit
Op het strand met Ronnie: mijn lievelingspaard bij Manege Smit…