kinderschaatsen,kinder kunstschaatsen

Kinderschaatsen kopen: waar moet je op letten?

Wil je kinderschaatsen kopen, maar ben je benieuwd waar je op moet letten? In dit blog zetten we een aantal tips voor je op een rij!

“Kunnen we al schaatsen?”

Of er deze winter eindelijk weer eens een Elfstedentocht gaat komen, weten we niet. Maar we hopen van wel natuurlijk. Wat zou dat leuk zijn! Als Nederlanders denken we in de winter maar aan  een ding: schaatsen! Maar om te kunnen schaatsen, heb je wel ijs nodig. En schaatsen! Kinderen vinden schaatsen helemaal geweldig. Wil je kinderschaatsen kopen? Hieronder geven we een aantal tips.

Kinderschaatsen: van glij-ijzers tot kinder ijshockeyschaatsen

Glij-ijzers: wie heeft er niet mee leren schaatsen? Glij-ijzers zijn ideale kinderschaatsen om mee te beginnen. Nadat mijn zoontje had leren schaatsen op glij-ijzers, zijn we voor hem overgestapt op kinder ijshockey schaatsen. Toen hij hier voor het eerst op schaatste, was hij natuurlijk heel voorzichtig. Al gauw wilde hij los en schaatste hij in een aardig tempo zonder hulpmiddelen op echte kinderschaatsen de baan over!

kinderschaatsen,glij ijzers
Leren schaatsen met glij ijzers…

Kinderschaatsen kopen: waar moet je op letten?

Goede schaatsen zijn best duur, ook gezien het feit dat je kind er misschien snel weer uit groeit. Kinderschaatsen zijn er ook in allerlei soorten, en van goedkoop tot heel prijzig en verstelbaar en niet verstelbaar. Maar waar moet je nu eigenlijk op letten bij het kopen van kinderschaatsen? Hierbij enkele tips:

  • Kleine kinderen leren het beste schaatsen met glij-ijzers. Hiermee leren zij goed rechtop te staan op het ijs.
kinderschaatsen,glij ijzers,nijdam glij ijzers,verstelbare kinderschaatsen
Glij ijzers kind…

Voor kinderen vanaf 5 jaar zijn deze Easy Gliders een goede keuze. Hiermee kan de schaatsslag goed worden geoefend. Easy Gliders zijn in maat verstelbaar en kunnen gebruikt worden met stevige schoenen en laarzen.

kinderschaatsen,zandstra easy gliders,verstelbare kinderschaatsen
Zandstra Easy Gliders verstelbaar

Koop kinderschaatsen niet groter dan de schoenmaat van je kind. Als de schaatsen van je kind te groot zijn, is kans op blaren en koude voeten groter.

Er zijn ook kinderschaatsen te koop die je kunt ombouwen naar skates (en andersom). Hieronder zie je de schaatsen/skeelers die mijn zoontje zelf ook van ons heeft gekregen. Als er geen ijs ligt, dan skeelert hij ermee. Een aanrader, je kind heeft er het hele jaar iets aan.

kinderschaatsen,skeeler schaatsen,schaatsen waar je skeelers van kunt maken
Nijdam Junior Schaats/Skate combo
kinderschaatsen,meisjes schaatsen,kinderschaatsen skeelers
Nijdam combo schaats meisje

Ikzelf heb nog van die ouderwetse, witte kunstschaatsen met een hakje, maar er zijn tegenwoordig zoveel mooie andere kunstschaatsen te koop. Check deze bijvoorbeeld:

kunstschaatsen kopen,kunstschaatsen meisje kopen,meisjes kunstschaatsen kopen
Nijdam Girl Junior kunstrijschaats

Er zijn verstelbare schaatsen met rechte ijzers en met ijshockey-ijzers. Eerstgenoemde zijn een betere keuze als je je kind later op noren wilt laten overstappen.

kinderschaatsen,kinder noren,noren voor kinderen
Stoere kinder noren…
kinderschaatsen,kinder ijshockeyschaatsen
IJshockey schaats jongens
jongens schaatsen kopen,jongensschaatsen kopen,kinderschaatsen kopen
Jongensschaatsen van Decathlon.

Kom nu maar op met dat ijs. Dan zorgen wij wel voor die kinderschaatsen!

Zie ook: