kinderschaatsen,kinder kunstschaatsen,kinder noren,jongens schaatsen,meisjes schaatsen

Kinderschaatsen kopen: waar moet je op letten?

Wil je kinderschaatsen kopen, maar twijfel je welke schaatsen voor kinderen je zult kopen en ben je benieuwd waar je verder op moet letten? In dit blog zet ik een aantal tips voor je op een rij.

“Kunnen we al schaatsen?”

Ieder jaar begint het bij ons thuis weer te kriebelen. Gaat het nog sneeuwen en kunnen we – net als in 2021 – weer schaatsen op natuurijs…? En als er dan eenmaal ijs ligt, zou er dan eindelijk weer eens een Elfstedentocht gaan komen? We weten het niet, maar we hopen van wel natuurlijk. Wat zou dat leuk zijn! Als Nederlanders denken we in de winter maar aan  een ding: schaatsen. Maar om te kunnen schaatsen, heb je wel ijs nodig. En schaatsen! Zorg dat je goed bent voorbereid en dat je altijd schaatsen in huis hebt. Want als er eenmaal ijs ligt, dan zijn jongens schaatsen en meisjes schaatsen vrijwel overal uitverkocht. Wil je kinderschaatsen kopen? Dan zijn er verschillende opties. Hieronder geef ik je een aantal tips.

Kinderschaatsen: van glij-ijzers tot kinder ijshockeyschaatsen

Glij-ijzers: wie heeft er niet mee leren schaatsen? Glij-ijzers zijn ideale kinderschaatsen om mee te beginnen. Nadat onze kinderen hebben leren schaatsen op glij-ijzers, zijn we voor hen overgestapt op kinder ijshockey schaatsen. Toen ze hier voor het eerst op schaatsten, waren ze natuurlijk heel voorzichtig. Al gauw schaatsten ze in een aardig tempo zonder hulpmiddelen op hun echte kinderschaatsen de baan over!

kinderschaatsen,glij ijzers
Leren schaatsen met glij ijzers…

Kinderschaatsen kopen: waar moet je op letten?

Goede schaatsen zijn best prijzig, dus wil je wel zeker weten dat je de juiste schaatsen voor je kind kiest. Kinderschaatsen zijn er in allerlei soorten. Is je kind nog heel klein en wil je hem of haar leren schaatsen? Kies dan voor ijzertjes. Heeft je kind dit eenmaal onder de knie, dan kun je overstappen op kinder kunstschaatsen of kinder noren. Kinderschaatsen zijn er in verschillende prijsklassen. Ook kun je kiezen voor schaatsen die je kunt verstellen. Waar je verder op moet letten bij het kopen van kinderschaatsen, zet ik hieronder voor je op een rij.

Om mee te starten: glij-ijzers

Kleine kinderen leren het beste schaatsen met glij-ijzers. Hiermee leren zij goed rechtop te staan op het ijs. Deze glij-ijzers bind je vast onder de schoen. Daarnaast zijn ze verstelbaar in maat, dus je kunt er wel even mee vooruit. Hier te koop.

kinderschaatsen,glij ijzers,nijdam glij ijzers,verstelbare kinderschaatsen,beginnen met schaatsen,met welke schaatsen beginnen kind
Glij ijzers kind…

De volgende stap: Easy Gliders

Na de dubbele ijzertjes van hierboven, kan je kind het gaan proberen met enkele ijzers die je onder de schoen kunt binden. Deze Easy Gliders bijvoorbeeld, zijn geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar en zijn ideaal om de schaatsslag mee te oefenen. Easy Gliders zijn in maat verstelbaar en kunnen worden gebruikt in combinatie met stevige schoenen en laarzen. Hier te koop.

kinderschaatsen,zandstra easy gliders,verstelbare kinderschaatsen,enkele ijzers schaatsen kind,glij ijzers kind
Zandstra Easy Gliders verstelbaar

Combo skates

Er zijn ook kinderschaatsen te koop die je kunt ombouwen naar skates (en andersom). Hieronder zie je de schaatsen/skeelers die mijn zoontje zelf ook van ons heeft gekregen. Als er geen ijs ligt, dan skeelert hij ermee. Een aanrader, je kind heeft er het hele jaar iets aan! Hier te koop.

kinderschaatsen nijdam,skeeler schaatsen,schaatsen waar je skeelers van kunt maken,combo skates,combi skates,combi schaatsen,kinder ijshockey schaatsen,kinder kunstschaatsen
Nijdam Junior Schaats/Skate combo
kinderschaatsen,meisjes schaatsen,kinderschaatsen skeelers,nijdam combo skates,nijdam combi skates,combi schaatsen,kinder kunstschaatsen,meisjes kunstschaatsen ijshockey schaatsen
Nijdam combo schaats meisje

Kinder kunstschaatsen

Zelf was ik er vroeger helemaal weg van: witte kunstschaatsen met een hakje. Je weet wel, van die schaatsen die kunstschaatsers dragen tijdens Disney on Ice of een kunstschaats toernooi. Witte kunstschaatsen met een hakje zijn er ook voor kinderen. Ze zijn bijvoorbeeld hier te koop.

witte kunstschaatsen met hak,witte schaatsen met een hakje,kinder kunstschaatsen

Naast witte kunstschaatsen, zijn er ook heel veel andere leuke kinder kunstschaatsen te koop. Op deze website vind je er heel veel.


Kinder noren

Eerlijk is eerlijk: het is wel heel tof als je kind op kinder noren kan schaatsen. Er zijn verschillende merken die noren voor kinderen verkopen. Onderstaande, verstelbare noren zijn bijvoorbeeld van het merk Nijdam. Hier te koop.

nijdam norenschaats kind,kinder noren,jongens noren,meisjes noren,noren softboot,zwarte noren,kinder schaatsen

Welke kinderschaatsen kies jij voor je kind?

Zie ook: