Een speelkeuken voor eindeloos kookplezier!

Een speelkeuken: of het nu zomer is of winter, mijn kinderen spelen er graag mee! Voor haar tweede verjaardag kreeg onze dochter van ons een speelgoed keuken cadeau. Grote strik eromheen, helemaal leuk ;-). Toen haar broer het cadeau zag staan, sprong hij ook een gat in de lucht. Want een keukentje is echt niet alleen maar leuk voor meisjes; ook jongens zijn dol op speelkeukens. Dubbel zoveel pret dus!

speelkeuken,hape speelkeukens,koekjes bakken,speelgoed keuken,kinder keuken
Koekjes bakken, is altijd een goed idee!

Kinderen helpen graag met koken

Dat kinderen hun papa’s of mama’s graag nadoen, weten we allemaal. Van schoonmaken en boodschappen doen tot koken en koekjes en taarten bakken: kinderen vinden het leuk om te helpen. Toen wij laatst met de familie een weekendje weg gingen en ik daarvoor een appelcake aan het maken was, wilde mijn dochtertje mij daar maar al te graag bij helpen. Ze deed de ingrediënten voor mij in de mixer en testte vooral of alles (vooral de appeltjes met kaneel en suiker) lekker smaakte. Gezellig dus en heel handig ook, zo’n lief bakhulpje ;-).

Speelkeuken met alles erop en eraan

De meeste kinderen zijn gek op speelkeukens. Geef je er dus een cadeau, dan kun je er vanuit gaan dat er jaren mee gespeeld gaat worden. Er zijn heel wat leuke keukentjes te koop, maar ik ben zelf helemaal fan van de speelkeukens van Hape.speelkeukens,alles in een keuken hape,hape alles in 1 keuken,houten speelkeuken,mooie houten speelgoed keuken Met name de houten alles-in-1 keuken vind ik erg mooi. Door zijn neutrale kleuren, staat deze speelgoedkeuken mooi in je interieur en dat is toch best belangrijk, aangezien je er vanuit kunt gaan dat je kind er jarenlang plezier aan gaat beleven. Oké, deze mooie kinderkeuken kost een paar centen, maar doordat er van alles bij deze speelkeuken zit inbegrepen, zullen kinderen zich er niet snel mee vervelen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een koffiezetapparaat, waarmee je kind eindeloos kopjes koffie voor je kan zetten? Of een oven om lekkere speelgoedtaartjes en ander speelgoed eten in te bakken, een magnetron met bel die afgaat of een vaatwasser die je kind zelf in- en uit kan ruimen. Net een echte keuken!

Liever een houten ijskar?

Hape verkoopt, naast bovenstaande speelkeuken, nog meer mooie speelgoedkeukens. Daarnaast hebben ze allerlei leuke bijpassende speelkeuken accessoires, zoals houten snijfruit- en groenten, houten hamburgers en hotdogs en een houten theeserviesje. Ook is er een echte speelgoed ijskar waarmee je kind zijn of haar eigen ijsjes kan verkopen.

Wil je je kind een cadeau geven waar hij of zij jaren plezier aan beleeft? Denk dan zeker eens aan een mooie speelkeuken!