Puy du Fou: een begrip in Frankrijk

Wie wel eens naar Frankrijk is geweest, heeft wellicht al wel eens van het Franse themapark Puy du Fou (spreek uit als: ‘Pwie du Foe‘) gehoord. Dit park is echt een begrip in Frankrijk. Met meer dan 2 miljoen bezoekers per jaar is het park – na Disneyland Parijs – de best bezochte attractie van Frankrijk. Alleen veel Nederlanders kennen het nog niet. Maar daar gaat verandering in komen denken wij. In dit artikel vertellen we je er meer over.

Samenwerking Efteling en Puy du Fou

Eind oktober was Jongens en meiden in de Efteling voor een pers-event van Puy du Fou. “Waarom in de Efteling?” hoor ik je denken. Nou, dat zit zo: misschien heb je de Raveleijn show in de Efteling wel eens gezien. Dat is die prachtige show met die paarden die gaat over vijf kinderen die in ridders veranderen en een Middeleeuwse stad moeten bevrijden van een slechte graaf (naar een verhaal van Paul van Loon). De show vindt plaats in een indrukwekkende setting en zit vol met spektakel. En juist voor dat spektakel komt het Franse park om de hoek kijken. Puy du Fou heeft in de loop der jaren een ontzettend grote know how opgebouwd op het gebied van show, spektakel en emotie en vandaar dan ook dat de twee organisaties al een tijdje samenwerken.

Puy du Fou: spektakel en emotie

Oké, de Raveleijn show dus. En dan nu meer over het park Puy du Fou. Wat heeft het te bieden? Verwacht geen achtbanen en snelle attracties als je van plan bent om het Franse themapark in de Vendée* te bezoeken. Die ga je hier namelijk niet vinden. Wel kun je heel veel indrukwekkende shows verwachten. Shows die gebaseerd zijn op volksverhalen en legendarische gebeurtenissen uit het verleden. Heel veel spektakel en emotie. Verhalen beleven alsof je er echt onderdeel van bent, zo hebben we ons laten vertellen. Ridders, vikingen en roofdieren: je komt het allemaal tegen in Puy du Fou. Beslist de moeite waard om te bezoeken, denken wij. Graag gaan wij er zelf nog een keer naartoe om een en ander zelf te ervaren, want wij zijn erg benieuwd geworden!

puy du fou vikingen show

Nederlandse uitleg

Als je wel eens in Frankrijk bent geweest, dan zul je erover mee kunnen praten dat veel uitleg bij attracties vaak in het Frans is. Wij vinden dit zelf altijd erg jammer, helemaal voor de kinderen die geen Frans spreken. Toen wij hoorden over de speciale app met ‘audio-tolk’ die Puy du Fou heeft ontwikkeld, waren wij dan ook zeer verrast. De app kun je tijdens de voorstellingen gebruiken om uitleg te krijgen in het Nederlands. Erg fijn dat ze hier rekening mee houden!

De Atlantische Loirestreek…

Als Nederlander kun je niet zo maar even heen en weer naar Puy du Fou. Het ligt dan ook voor de hand dat je je bezoek aan het Franse themapark combineert met een vakantie in de Vendée of de Atlantische Loirestreek: een gebied dat bol staat van leuke activiteiten voor gezinnen. Vooral de stad Nantes (1 uur rijden vanaf Puy du Fou) schijnt een aanrader te zijn voor gezinnen met kinderen, dus zeker ook leuk om deze stad te combineren met het bezoek aan het park in Les Epesses.

Hotels bij Puy du Fou

En als je dan naar PdF wilt, weet dan dat er ook hele toffe overnachtingsmogelijkheden bij het park zijn. Er zijn maar liefst zes verschillende overnachtingsmogelijkheden waar je kunt verblijven met je gezin. Zelf raakten wij erg enthousiast bij het zien van foto’s van Le Camp du Drap d’Or. Hoe leuk is dit…?!

puy du fou hotel le camp du drap d'or,pretpark vendee,atlantische loirestreek tips gezinnen,tips vendee,frans attractiepark,frans themapark,wat is puy du fou? puy du fou leuk voor gezinnen?
Een van de hotels bij Puy du Fou: Le Camp du Drap d’Or…
(foto: Puy du Fou)

Meer weten over het Franse themapark? Hier vind je meer informatie (in het Nederlands!).

Zie ook: