muggen tips,wat doen tegen muggen,anti muggen tips

Muggen tips: van knoflook tot kattenkruid

Muggen: vreselijk irritant vind ik ze… Alleen het geluid al! En, ook al heb je er misschien in huis niet zoveel last van; op vakantie of tijdens een warme zomeravond in de tuin kunnen ze een behoorlijke belemmering zijn. Vind je muggen ook zo vervelend? Lees dan verder en ontdek een paar handige muggen tips.
Muggen tips 1: horren

Raar woord: een hor. Maar het werkt wel! Een paar jaar geleden hebben wij horren aangeschaft om zelf voor het raam te bevestigen en tot op de dag van vandaag zijn we er superblij mee. Het werkt echt tegen muggen en andere insecten. De horren die wij hebben, zijn uitneembaar. Een goedkopere, maar ook goede oplossing is raamhorgaas. Dit kun je zelf, vaak door middel van klittenband of klittenband, aan je kozijn bevestigen.

Muggen tip 2: ventilator

Muggen houden niet van wind. Daar moeten ze immers tegenin vliegen en dat kost hen teveel energie. Een ventilatorΒ schijnt dus ook goed tegen muggen te werken. Het is het proberen waard!

Muggen tips 3: anti-muggenspray

muggen tips,azaron anti muggen deet,deet voor kinderen,muggenspray kind
Anti muggen spray met een beetje DEET…

Jezelf of je kinderen insmeren tegen muggen kan natuurlijk ook. Vaak wordt DEET aanbevolen, om muggen op afstand te houden. Maar DEET is een nogal agressief goedje, dat je zeker niet zomaar voor kinderen mag gebruiken. Toch is er wel een anti-muggenspray met DEET die wel geschikt is voor kinderen vanaf 2 jaar. Het bevat slechts 9,5% DEET en biedt een effectieve bescherming tegen muggen. Meer informatie vind je hier.

Muggen tip 4: anti muggen armbandjes

muggen tips,anti muggen armbandjes
Anti muggen armbandjes…
Ik had er zelf nog nooit van gehoord, maar er zijn dus ook anti muggen armbandjes te koop die natuurlijke extracten bevatten en muggen uit de buurt zouden houden. De armbandjes zijn vrij van DEET en zijn zowel geschikt voor kinderen als volwassenen. Misschien leuk om eens te proberen? Wie weet!

Muggen tips 5: huis- tuin- en keuken tips

muggen tips,kattenkruid
Kattenkruid tegen muggen…

Er zijn natuurlijk nog tal van andere manieren om muggen op afstand te houden. Zo schijnen muggen niet te houden van kattenkruid en hebben ze een hekel aan lavendel en citroen. Iemand vertelde mij ook dat het zou helpen om geen deodorant of parfum op te doen met warm weer en dat je veel knoflook moet eten. Hmm… nou dat wordt lekker stinken dan, haha.Β Wij zorgen in ieder geval wel weer voor voldoendeΒ citronella kaarsen, want die lijken toch ook altijd wel te helpen… ;-).

Heb jij nog meer muggen tips? Laat het ons weten in de comments, we horen het graag!

Zie ook: