kindvriendelijk koffietentje,speelcafe de zandbak noordwijk

Kindvriendelijke koffietentjes en tearooms

Kindvriendelijke koffietentjes: er zijn er genoeg, maar waar vind je ze? In dit blog zetten we een aantal leuke koffietentjes en tearooms in de Randstad voor je op een rij.

Koffieadresjes die ook leuk zijn voor de kids

Even bijpraten met die ene vriendin, terwijl de kinderen naar hartelust kunnen spelen: hoe fijn klinkt dat?! Bij onderstaande koffietentjes zijn ze kinderen gewend en hebben ze, naast speelmogelijkheden, ook speciale happen en drankjes voor de kids op de menukaart staan. Check het zelf maar. Genoeg keuze!
Kindvriendelijke koffietentjes tip 1: Lievelingetjes – Lisse

kindvriendelijke koffiententjes,lievelingetjes lisse

Zelf zijn wij hier regelmatig te vinden! Lievelingetjes is een perfecte plek om even bij te kletsen met vriendinnen terwijl de kinderen zich heerlijk kunnen vermaken in de speciaal ingerichte speelhoek. Leuk om te weten: Lievelingetjes in Lisse geeft ook kinderworkshops.

Koffie drinken met kinderen tip 2: Speelcafé Zandbak – Noordwijk

kindvriendelijk koffietentje,speelcafe de zandbak noordwijk

De volgende tip die we je niet willen onthouden, is Speelcafé Zandbak in Noordwijk. Een kindvriendelijke plek waar je af kunt spreken en koffie kunt drinken en waar de kinderen (van 0 – 7 jaar) naar hartelust kunnen spelen. Het indoor speelcafé heeft twee etages waar gespeeld kan worden. Je vindt er onder meer een ballenbak, een grote zandbak, teken- en knutseltafels, een speelkeuken, een treinbaan en heel veel speelgoed. Een fijne plek voor de kids dus. En ook voor jou, want naast koffie met lekkernijen, hebben ze hier ook gratis Wi-Fi!

Kindvriendelijke koffietentjes tip 3: De kleine planeet – Leiden

kindvriendelijke koffietentjes,de kleine planeet leiden

Nieuw onder de kindvriendelijke koffietentjes is De Kleine Planeet: een duurzaam speelcafé in het centrum van Leiden waar ouders en hun kinderen centraal staan. Een superleuk tentje waar je, terwijl de kinderen aan het spelen zijn, heerlijke koffie kunt drinken met een lekker stuk taart erbij. En als je er dan toch bent, neem dan meteen even een kijkje in de leuke winkel. De Kleine Planeet is beslist een aanrader om eens naartoe te gaan!

Kindvriendelijk plekken met kinderen tip 4: De Olmenhorst – Lisserbroek

kindvriendelijke koffietentjes,de olmenhorst lisserbroek

Misschien ken je de appeltaart van De Olmenhorst wel. Zo niet, dan moet je echt eens langsgaan en ‘m proeven (ja ja, wij spreken uit ervaring ;-)). Landgoed De Olmenhorst is sowieso een hele fijne plek om te zijn. Er is niet alleen een terras, maar er zijn ook allerlei leuke ateliers om eens een kijkje te nemen. Bovendien beschikt De Olmenhorst ook over een grote speeltuin, waar de kinderen zich heerlijk kunnen uitleven. En kom je in de periode september/oktober? Dan kun je meteen appels en peren plukken! Echt een keertje langsgaan dus :-).
Kindvriendelijk koffietentje tip 5: Meneer Paprika – Haarlem

kindvriendelijke koffietentjes,meneer paprika haarlem

Bij Meneer Paprika in Haarlem zullen kinderen zich zeker vermaken. Terwijl jij aan een kopje koffie of thee zit, vermaken de kids zich met Kapla, Duplo of een grote tafel met treinbaan. En heb je toevallig nog een kindercadeautje nodig? Dan kun je bij Meneer Paprika allerlei leuke en bijzondere spullen scoren. Echt een keertje langsgaan!

Kindvriendelijk koffietentje tip 6: Aan de tafel – Voorburg

kindvriendelijke koffietentjes,aan de tafel voorburg

Een heerlijke plek voor ouders met kinderen! Zelf zijn wij al meerdere malen bij Aan de tafel in Voorburg geweest en het blijft goed toeven hier. Lekkere koffie en taartjes, goede broodjes, een leuke speelhoek voor de kids… En oh ja, elke vrijdagavond is het hamburgeravond. Gauw aan de tafel dus… In Voorburg!

Kindvriendelijk koffietentje tip 7: Ver van hier – Rotterdam

kindvriendelijke koffietentjes,ver van hier rotterdam

Ver van hier is een kinder- en jeugdboekenwinkel en koffiecafé in Rotterdam. Een superleuke plek waar je met je kinderen terechtkunt op je papa- of mamadag, of met je puber na school voor lekkere taart en een goed gesprek. Ver van hier verkoopt niet alleen prachtige kinderboeken, maar organiseert ook regelmatig activiteiten die leuk zijn voor kinderen en hun ouders. Van knutsel- en LEGO-workshops tot aan een cursussen Kinderboeken schrijven en Songwriting 12+. Oh ja, en hadden we al gezegd dat Ver van hier ook een hele lekkere kaart heeft op het gebied van ontbijt, lunch en koffie en thee…? Kortom: zeker langsgaan hier!

Kindvriendelijke koffietentjes tip 8: Mamamo – Rotterdam Nesselande

kindvriendelijke koffiententjes,mamamo rotterdam nesselande

Eentje die ook beslist thuis hoort in het rijtje van kindvriendelijke koffiententjes is Mamamo: een kindvriendelijke koffiebar en cadeauwinkel in Rotterdam Nesselande. Je kunt er terecht voor koffie en taart (de carrotcake is onze favoriet!) en voor ontbijt en de lekkerste lunchgerechten. Kinderen zijn meer dan welkom! Mamamo verkoopt ook mooi speelgoed, accessoires en boeken, dus mocht je een cadeautje nodig hebben of gewoon zelf even lekker willen shoppen, dan kun je meteen goed inslaan ;-). Aanrader!

Kindvriendelijke plekken tip 9: Koffie en Kind – Den Haag

kindvriendelijke koffietentjes,koffie en kind den haag

Jij met je krantje aan een cappuccino en de kids lekker spelen: het kan bij Koffie en kind in Den Haag. Binnen zijn er verschillende speelhoeken voor de kinderen, zoals: een blokkenhoek, een poppenhoek, een keukentje en een boekenhoek met zitkussens. Buiten is er een natuurtuin met o.a. een klimrek en glijbaan. Aanrader! 

Kortom: genieten dus bij deze kindvriendelijke koffietentjes! Heb jij nog tips voor leuke plekken waar je met kinderen naartoe kunt? Laat het ons weten in de comments.

Zie ook: