Kinderboekenweek 2023: “Bij mij thuis”

Van woensdag 4 oktober tot zondag 15 oktober vindt de Kinderboekenweek 2023 plaats. Het thema van dit jaar is: “Bij mij thuis”. In dit artikel kun je meer lezen over de Kinderboekenweek en lees je o.a. wat dit jaar het Kinderboekenweekgeschenk is.

Wat is de Kinderboekenweek?

De Kinderboekenweek is een jaarlijks terugkerend evenement in Nederland en Vlaanderen dat zich richt op kinderboeken. Tijdens de Kinderboekenweek staat het plezier in lezen centraal, en worden kinderen aangemoedigd om nieuwe boeken te ontdekken en hun leesvaardigheid te verbeteren. De Kinderboekenweek wordt georganiseerd om het lezen van boeken onder kinderen te bevorderen en om kinderboeken onder de aandacht te brengen van een breed publiek. Tijdens de Kinderboekenweek worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Bij ons op school wordt de Kinderboekenweek 2023 feestelijk geopend met muziek en dansen op het schoolplein.

Hier vind je de leukste kinderboeken van dit moment!

Het thema van de Kinderboekenweek 2023

Ieder jaar heeft de Kinderboekenweek een specifiek thema. Het thema van de Kinderboekenweek wisselt elk jaar en heeft betrekking op een bepaald onderwerp, genre, of aspect van kinderboeken. In 2023 is het thema van de Kinderboekenweek: “Bij mij thuis”.

Kinderboekenweek 2023: het Kinderboekenweekgeschenk

Tijdens de Kinderboekenweek worden ook speciale kinderboeken uitgebracht, zoals het Kinderboekenweekgeschenk. Het Kinderboekenweekgeschenk krijg je gratis als je voor meer dan € 13,50 aan (Nederlandstalige) kinderboeken koopt. Dit jaar is het Kinderboekenweekgeschenk geschreven door de schrijfster Sanne Rooseboom. Je weet wel, van de boekenserie Het Ministerie van Oplossingen ;-). Het Kinderboekenweekgeschenk draagt de titel “Ravi en de laatste magie”. Hier lees je meer over de boeken van Sanne Rooseboom.

Kinderboekenweek 2023,kinderboekenweekgeschenk 2023,ravi en de laatste magie,sanne rooseboom

Winnaar Gouden Griffel 2023

De Gouden Griffel is een literatuurprijs die wordt uitgereikt aan het beste oorspronkelijk Nederlandstalige kinderboek van het voorgaande jaar. De prijs wordt jaarlijks tijdens de Kinderboekenweek toegekend door de Stichting CPNB (Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek). De winnaar van de Gouden Griffel 2023 is het boek “Misjka” van Edward van de Vendel. Dit boek is o.a. hier te koop.

winnaar gouden griffel 2023,misjka,edward van de vendel en anoush elman,annet schaap

Winnaar Gouden Penseel 2023

De Gouden Penseel is een prestigieuze Nederlandse prijs voor kinderboekenillustratoren. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan het mooist geïllustreerde kinderboek van het afgelopen jaar. Dit jaar ontving Djenné Fila een Gouden Penseel voor haar illustraties in het boek “Een kleine geschiedenis van de mens door dierenogen”. Lees hier meer over dit prachtig geïllustreerde boek.

winnaar gouden penseel 2023,djenna file,een kleine geschiedenis van de mens door dierenogen

Kinderboekenweek 2023 liedje van Kinderen voor Kinderen

Ieder jaar brengt Kinderen voor Kinderen een leuk liedje uit voor de Kinderboekenweek. Dit jaar heet het liedje: “Bij mij thuis”. Het nummer is weer super leuk geworden! In het vrolijke nummer wordt er gezongen over hoe je thuis een feestje kunt bouwen. Want er valt toch van alles te beleven thuis?! Hieronder kun je videoclip van het nummer “Bij mij thuis” van Kinderen voor Kinderen bekijken.

Wil je tijdens de Kinderboekenweek 2023 nog leuk kinderboek kopen voor je (klein)kind(eren)? Dan vind je hier de leukste van dit moment!