Kerstvakantie tips: van sleeën door het museum tot Kerst met Maya!

Ben je op zoek naar kerstvakantie tips? Dan zit je hier goed, want in de kerstvakantie zijn er zoveel leuke dingen te doen en te beleven. Hieronder geven we je een aantal tips. Stuk voor stuk leuke kinderactiviteiten voor ‘the most wonderful time of the year’!

Kerstvakantie tips idee 1: winter in het Openluchtmuseum

Tussen 7 december 2019 en 19 januari 2020 is het Openluchtmuseum helemaal omgetoverd in winterse sferen. Er is dan ontzettend veel te doen en te leren. Zo kun je er o.a. schaatsen (een eeuwenoude traditie in Nederland), koek en zopie nuttigen bij een van de oud-Hollandse kraampjes en naar beneden tuben in een grote band. Hoe leuk is dat?! Echt een leuk uitje voor de kerstvakantie!

Kerstvakantie tip 2: Sleeënd het museum door…

Ben je wel eens in het Nijntje Museum geweest? Niet? Dan moet je hier zeker een keer naartoe. Tijdens de kerstvakantie is het museum weer omgebouwd tot het Nijntje Wintermuseum. Door middel van lichtjes, muziek en heel veel spelletjes kunnen kinderen allerlei ontdekkingen doen over de winter. Ook kunnen ze ski’s onderbinden, sleeën, sneeuwpop puzzels bouwen en kerstengeltjes versieren. Daarnaast is er een grote Dick Bruna kerststal, waar kleintjes in kunnen kruipen en met winterfiguren kunnen spelen. Kortom: teveel om op te noemen. Maar zeker leuk om naartoe te gaan in de kerstvakantie… Tip: koop van tevoren je kaartje online.

Kerstvakantie tip 3: pak een filmpje

kerstvakantie tips,mees kees in de wolken

Een filmpje pakken in de kerstvakantie hoort er natuurlijk bij. Deze kerstperiode draaien er weer een hoop leuke kinderfilms in de bioscoop. Wat dacht je bijvoorbeeld van Frozen 2 of de nieuwe film van Mees Kees? Mees Kees in de Wolken hebben wij zelf nog niet gezien (de nieuwe Frozen film wel), dus daar moeten we zeker naartoe. De film belooft namelijk weer een groot succes te worden. Zien? Koop dan hier je tickets!

Naar de bioscoop gaan, is natuurlijk een leuk uitje. Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om thuis lekker een filmpje te kijken. Via Netflix of Disney Plus bijvoorbeeld!

Tips kerstvakantie 4: Winter Efteling

kerstvakantie tips,winterefteling

Wist je al dat Langnek in de winter oorwarmers draagt? En dat Holle Bolle Gijs in de winterperiode extra warm is aangekleed met een muts en sjaal…? Tot en met 2 februari 2020 is de Efteling weer helemaal omgetoverd in winterse sferen. Bijzonder om mee te maken! Naast de sprookjes en attracties, is er ook een echt ijspaleis waar je kunt schaatsen en roetsjen van een glijhelling. Na afloop warm je bij het haardvuur lekker op met heerlijke lekkernijen als warme chocolademelk en Hollandse erwtensoep. Tijdens de Winter Efteling kun je ook nog kennismaken met de Sneeuwprinses en de Vuurprins. En op het kinderspoor ligt een echte langlaufbaan. Te gek! Koop hier je kaartjes met korting.

Wil je het sprookje compleet maken? Boek een overnachting in de Efteling.

Tip: als je naar de Winter Efteling gaat, bezoek dan meteen de nieuwe attractie Fabula. Dit nieuwe 4D-filmavontuur is de vervanger van PandaDroom. Zie hieronder ook de trailer.

Kerstvakantie tips 5: Amsterdamse Winterparadijs

kerstvakantie tips,amsterdamse winterparadijs,kaartjes amsterdamse winterparadijs,tickets amsterdamse winterparadijs

Van 21 december 2019 t/m 5 januari 2020 wordt in de Amsterdamse Rai het evenement ‘Het Amsterdamse Winterparadijs’ gehouden. Vorig jaar zijn wij hier op Tweede Kerstdag zelf een kijkje gaan nemen en echt: het is de moeite waard. Er zijn volop leuke activiteiten voor kinderen, zoals: schaatsen, ijsfietsen, sneeuwballen gooien, met een band een helling afglijden, langlaufen… Kortom: genoeg te beleven. Tip: koop hier je tickets en voorkom de wachtrij.

Tip kerstvakantie 6: Ice Amsterdam

De kerstvakantie is de tijd om de schaatsen onder te binden. Dat kan natuurlijk bij een indoor schaatsbaan, maar veel leuker is het nog om in de buitenlucht te schaatsen. En waar kan dat beter dan op de ijsbaan van Ice Amsterdam? Tot en met 2 februari 2020 ligt er op het Museumplein in Amsterdam namelijk weer een prachtige ijsbaan. Met het Rijksmuseum op de achtergrond kun je hier naar hartelust je pirouettes oefenen.

Bestel hier je tickets voor Ice Amsterdam.

Heb je even geen zin meer om te schaatsen? Dan is er ook nog heel veel ander leuks te beleven in Amsterdam. Breng van tevoren (of na afloop) bijvoorbeeld een bezoek aan de nieuwe LEGO Flagshipstore of laat je betoveren tijdens het Amsterdam Light Festival.

Tip kerstvakantie 7: Sprookjes van De Haar (Haarzuilens)

kerstvakantie tips,sprookjes van de haar

Assepoester: wie kent dit magische sprookje niet? Maar hoe zou het zijn om zelf in de voetsporen van Assepoester te stappen? Het kan van 25 december 2019 t/m 5 januari 2020 tijdens het evenement ‘Sprookjes van De Haar’ bij Kasteel De Haar in Haarzuilens. Bezoekers kunnen deelnemen aan een speurtocht en een sprookjesshow bekijken. Kortom: lijkt ons echt superleuk om naartoe te gaan! Meer informatie

Kerstvakantie tips 8: Winter Wonder Weken in Leiden

Tijdens de Winter Wonder Weken in Leiden worden er superveel leuke activiteiten georganiseerd in de binnenstad. Van 13 december tot 24 december 2019 is er een drijvende kerstmarkt op het water van de Nieuwe Rijn. Op diezelfde gracht vind je tussen 7 december en 5 januari ook een echte drijvende ijsbaan. Ook is er een nostalgische kermis, een kerstplein met Joris’ Kerstboom en het Huis van de Kerstman. Kortom: teveel om op te noemen. Ga dat zien! Meer informatie vind je hier.

Tips kerstvakantie 9: Kerst met Maya…

kerstvakantie tips,plopsa indoor coevorden

Dansen met Maya de Bij onder dwarrelende sneeuwvlokjes: het kan in de kerstvakantie van 21 december 2019 t/m 5 januari 2020 bij Plopsa Indoor Coevorden. Dit leuke indoorpark is in de periode rond Kerstmis helemaal gehuld in een magische kerstsfeer. Geweldig om mee te maken! Koop hier je kaartjes en voorkom de wachtrij.

Zelf zijn wij in de kerstvakantie naar het Belgische pretpark Plopsa De Panne geweest. Dat is zo leuk met met de kerst! De attracties zijn verlicht, er is een schaatsbaan en je wordt er omringd met duizenden lichtjes. Ook is er een speciaal Light Festival en aan het einde van de dag een prachtige verlichte kerstparade. Superleuk om eens mee te maken. Koop hier je kaartjes en voorkom de wachtrij.

Omdat het toch drie uur rijden is naar De Panne, maakten wij er zelf een weekendje van. We hebben een accommodatie in de buurt van Plopsa De Panne geboekt en zijn ook nog naar zwemparadijs PlopsAqua geweest. Lees hier ook ons blog over ons bezoek aan Plopsa De Panne.

kerstvakantie tips,plopsa de panne,kabouter plop kerst
Een van onze kerstvakantie tips: bezoek Plopsaland De Panne…

Kerstvakantie tips idee 10: ideeën voor thuis

Je hoeft natuurlijk niet altijd weg te zijn in de kerstvakantie; ook thuis kun je je prima vermaken. Houd een pyamadag, gooi de LEGO op de grond en maak mooie bouwwerken of maak mooie knutsels. De kerstvakantie is ook dé tijd om een vakantie te boeken naar de zon. Weet je nog niet waar naartoe? Check dan vooral onze pagina met vakantie tips even!

Heb jij nog leuke kerstvakantie tips? Laat het ons weten in de comments!