halloween masker maken,dia de muertos masker maken

Halloween en Dia de los Muertos masker maken

Halloween vindt plaats op 31 oktober, op de avond voor Allerheiligen. Hoewel dit feest vooral in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, de Verenigde Staten en Canada wordt gevierd, doen ook steeds meer kinderen in Nederland mee aan Halloween. Ze verkleden zich meestal zo griezelig mogelijk en gaan als het donker is de huizen in de straat langs voor snoep.

Pompoenen uitsnijden en versieren

Met Halloween worden er veel pompoenen uitgehold, waarna er mooie figuren in worden gesneden. Dat is wel even een werkje, maar daarna heb je wel een mooie pompoen om buiten te zetten! Het uitgesneden figuur valt het meest op als er een kaarsje in de pompoen brandt. Je pompoen is dan ’s avonds mooi verlicht!

halloween,pompoenen versieren,pompoenen uitsnijden,pompoenen versieren tips
Naast uitsnijden, kun je pompoenen ook schilderen!

Dia de los Muertos – ook bekend van de film ‘Coco’

halloween,dvd coco,film coco,dia de muertos filmHeb je wel eens van de ‘Dag van de Doden’ (Dia de los Muertos) gehoord? Deze feest- en herdenkingsdag wordt op 1 november (Allerheiligen) en 2 november (Allerzielen) vooral in Mexico gevierd. Op televisie had ik er wel eens beelden van gezien en eerlijk gezegd vond ik het toen een beetje luguber, maar dat is het eigenlijk helemaal niet! Als je de film Coco hebt gezien, dan weet je dat het eigenlijk wel een hele mooie traditie is. Men gelooft namelijk dat de zielen van overledenen op 1 en 2 november terugkeren naar de aarde. Familie van de overledenen bezoeken de graven en zetten er allerlei eten en drinken neer. Ook steken mensen kaarsjes aan en spelen ze muziek. Heb je de film Coco nog niet gezien? Dan moet je ‘m zeker gaan kijken. Misschien denk je: “dat is toch die film met die skeletten?” Klopt, maar die skeletten in de film zijn eigenlijk heel grappig en niet eng. Wij vonden de film erg mooi!

Dia de los Muertos masker maken

Voor Dia de los Muertos worden er veel skeletten en schedels van papier machΓ© en andere materialen gemaakt. En die zien er vaak zo mooi uit! Wij knipten een schedel uit een papieren bordje en kleurden ‘m in met viltstiften. Je kunt natuurlijk zelf bepalen hoe je de schedel versiert. Toen de schedel klaar was, plakten we er een versierd ijsstokje aan vast. Zo kun je ‘m met Halloween ook gebruiken als masker (tip: maak gaatjes in de ogen, zo kun je er doorheen kijken). Zelf een Dia de Muertos masker maken? Doen, het is leuk en echt niet moeilijk! Handig tip: er zijn ook kant en klare Mexicaanse schedel maskers te koop die je zelf in kunt kleuren.

halloween,dia de muertos masker maken,dia de muertos knutselen,schedel dia de muertos knutselen

Veel plezier met Halloween!

Zie ook: