curacao met kinderen,sea aquarium,dolfijnen

Curacao met kinderen: 5 tips!

Ga je naar Curacao met kinderen en ben je op zoek naar tips? In dit blog lees je wat leuk is om te doen met kids op dit heerlijke eiland.

All inclusive op Curacao

Binnenkort is het zo ver: dan gaan we eindelijk met ons gezin en met de familie op vakantie naar Curacao. Het hotel dat we hebben geboekt, is het Kunuku Aqua Resort (lees hier ook ons blog over dit resort): een prachtig all inclusive resort met verschillende zwembaden en glijbanen op Curacao. Heerlijk, we kunnen niet wachten om te gaan!

Tips Curacao met kinderen

Tijdens onze vakantie op dit prachtige eiland willen we natuurlijk ook graag wat dingen zien en doen. Zo willen we een keertje naar Willemstad en Mambo’s Beach en wellicht dat we nog wel meer uitstapjes willen plannen. Maar wat zijn nu toffe dingen om te doen als je met kinderen in Curacao bent? Ik deed wat onderzoek en kwam uit op de volgende tips…

Curacao met kinderen tip 1: Sea Aquarium

curacao met kinderen,sea aquarium,dolfijnen

Een bezoek aan het Sea Aquarium mag als je op Curacao bent niet ontbreken. Toen wij hier zelf ooit waren, hebben we onder meer roggen mogen aaien en flamingo’s gevoerd. Ook zijn er shows met zeeleeuwen en dolfijnen. Een leuk en leerzaam uitje!

Curacao met kinderen tip 2: Hato grotten

curacao met kinderen,hato grotten

Mooie grotten met een verhaal. Je kunt hier een korte rondleiding volgen, waardoor ook de kinderen het goed zullen volhouden. Oh trouwens: je kunt hier leguanen tegenkomen, dus dan weet je dat alvast ;-).

Leuk om te doen op Curacao tip 3: Struisvogel Farm (Ostrich Farm)

struisvogel,struisvogel farm

De Ostrich Farm op Curacao is zowel voor kinderen als voor volwassenen leuk om te bezoeken. Het voelt hier een beetje alsof je in Zuid Afrika bent. Echt leuk om van alles te leren over struisvogels. Oh ja, op de farm zijn er ook doodshoofdaapjes, hangbuikzwijntjes en nijlkrokodillen. Dat zullen de kids wel interessant vinden, denken wij… Meer informatie vind je hier.

Curacao tip 4: Jeep Safari

curacao met kinderen,jeep safari

Superleuk om te doen als je op het eiland bent is een jeep safari. Je komt op plekken waar je met een gewone auto niet kunt komen en een gids vertelt je van alles over het eiland. Een aanrader!

Tip 5 Curacao met kinderen: Snorkelen

curacao met kinderen,snorkelen

Een ding wat zeker niet mag ontbreken in je koffer als je naar Curacao gaat, is een snorkel set. Zelf hebben wij een EasyBreath snorkelmasker van Decathlon voor de kids, maar dat terzijde. Er zijn zo veel mooie snorkel plekken op het eiland. Zo kun je bij Playa Grandi schildpadden onder water zien en bij Playa Porto Marie trompetvissen… Geweldig toch?!

Genoeg leuke dingen dus om te doen tijdens een vakantie Curacao met kinderen. Heb jij nog tips? Laat het ons weten in de comments!

Zie ook:

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*