spelletjes voor onderweg,autospelletjes,autoreis met kinderen,tips autoreis met kinderen,tips voor onderweg met kleine kinderen,spelletjes voor onderweg,spelletjes voor in de auto,autospelletjes voor onderweg,welke spelletjes meenemen op vakantie,nijntje magisch tekenbord,magic drawingpad

Vakantie spelletjes voor onderweg

De vakantie begint al met de reis ernaartoe. En natuurlijk wil je die, helemaal voor je kinderen, zo leuk en draaglijk mogelijk maken. Zodat je niet telkens vanaf de achterbank hoort: ‘zijn we er al bijna?’. Zorg dan ook voor wat leuke vakantie spelletjes voor onderweg. Want: als je kinderen het achterin naar hun zin hebben, dan is het voor jou (en je partner) ook voorin de auto een stuk rustiger. Een win-winsituatie, zullen we maar zeggen!
Vakantie spelletjes voor onderweg: van autobingo tot tekenen met water

Naast een iPad (die natuurlijk superhandig is!) zijn er ook een heleboel leuke spelletjes te bedenken voor onderweg. De tijd gaat dan een stuk sneller! Hierbij wat tips voor leuke spelletjes voor onderweg:

Een van de populairste vakantie spelletjes: Autobingo

Bij autobingo is het de bedoeling dat je kinderen alles afstrepen wat ze om zich heen zien. Zien ze bijvoorbeeld een vliegtuig, een rode auto of een koe, dan mogen ze deze onderwerpen doorstrepen. Leuk als tijdverdrijf tijdens lange autoritten. Let op: je kunt dit spel eventueel ook zelf maken. Met een vierkant stuk karton met daarop een aantal leuke plaatjes kom je al een heel eind!

vakantie spelletjes,autobingo

“Ik zie, ik zie wat jij niet ziet…”

We kennen dit autospelletje allemaal wel, denk ik. “Ik zie, ik zie wat jij niet ziet”, is een klassiek spelletje dat wij onderweg naar onze vakantiebestemming eigenlijk altijd wel een keertje spelen. Voor diegenen die het spelletje (nog) niet kennen, het gaat als volgt: een speler neemt een bepaald voorwerp (dat in de buurt is) in gedachten en verklapt als enige aanwijzing wat de kleur is. De andere spelers mogen dan om de beurt raden wat het zou kunnen zijn. Degene die de vraag heeft gesteld, antwoordt alleen met ja of nee. Wordt het voorwerp geraden, dan is de rader aan de beurt de vraag te stellen.

Raamstickers

Dit vond ik als kind dus geweldig: lekker achterin de auto stickers plakken op het raam. Ik zie de stickers zo nog voor mij, rood met groen waren ze. Maar dat terzijde ;-). Raamstickers zijn er in allerlei soorten en maten. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze boerderij raamstickers, waarmee je kind zijn/haar eigen boerderij verhaal op het raam creëert. Ook leuk zijn deze afwasbare raamstiften met sjablonen, waarmee je kind de mooiste creaties kan maken. Ik hoor je denken: “ja, en hoe krijg ik dat er dan weer vanaf?”. Een doekje met een beetje water, dat is alles ;-).

vakantie spelletjes,raamstickers

Magische waterstiften

Dit is dus echt ideaal voor onderweg: magische waterstiften. Het enige wat je hoeft te doen, is de stift te vullen met water. Daarna kan er gekleurd worden. Je zult zien wat een mooie tekeningen er tevoorschijn komen. De tekeningen kunnen telkens weer opnieuw gebruikt worden. Goed voor eindeloos tekenplezier!

vakantie spelletjes,magische waterstiften
Magisch tekenbord

Mijn dochtertje speelt graag met haar magisch tekenbord. Zo’n ding is ook nog eens ideaal voor in de auto. Je hebt namelijk geen last van geknoei ;-). Magische tekenborden zijn er in allerlei soorten. Gegarandeerd een succes!

vakantie spelletjes,magisch tekenbord,paw patrol tekenbord

Een ketting van woorden maken

Dit spelletje wordt ook wel ‘Woordenslang’ genoemd. Een ketting van woorden maken, is niet alleen een leuk, maar ook een leerzaam spelletje voor kinderen. Het spel gaat als volgt. Kies een categorie, bijvoorbeeld: eten, dieren, plaatsnamen. Noem dan een woord uit de gekozen categorie, bijvoorbeeld ‘poes’. De volgende persoon moet dan een woord opzeggen dat start met de laatste letter van het gegeven woord, in dit geval een ‘s’. En zo ga je maar door…!

Wie is het, Vier op een rij en Monopoly als vakantie spelletjes

Natuurlijk zijn er van bekende spelletjes ook speciale reisedities verkrijgbaar. In handige kleine verpakkingen, zodat je niet van die grote speldozen hoeft mee te nemen op vakantie. Vier op een rij wordt bij ons altijd graag gespeeld, dus daar hebben we ook een reiseditie van. Niet alleen leuk voor onderweg in de auto, maar ook leuk voor ’s avonds op het terras van je vakantieadres!

vakantie spelletjes,vier op een rij reiseditie

Vakantie doeboeken

Wat ook altijd meegaat op vakantie, zijn leuke vakantie doeboeken voor de kinderen. Er zijn van allerlei soorten doeboeken te koop. Leerzame en leuke doeboeken, maar ook vakantie doeboeken met allerlei leuke weetjes over een bepaald vakantieland.

Heb je ook leuke tips voor onderweg? Laat het weten in de comments!

Zie ook:
One Comment

  1. Pingback: Leuke buitenzwembaden in de Randstad - Jongens en meiden

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*