tips pasen,tips meivakantie

Tips Pasen en meivakantie: je vindt ze hier!

Pasen: het is zo’n gezellige tijd. Gezellig met elkaar aan het paasontbijt of de paasbrunch en natuurlijk met zijn allen zoeken naar paaseieren… Met Pasen worden er ook altijd een hoop leuke evenementen georganiseerd, dus ben je nog op zoek naar leuke uitjes voor de paasdagen? Lees dan snel even verder!
Tips Pasen 1: Eieren zoeken in de Schoorlse duinen

tips pasen,paasevenementen,paaseieren zoeken schoorlse duinen

De Schoorlse duinen zijn prachtig. En ook leuk om paaseieren te zoeken met de kids ;-). Van tevoren moet er alleen wel even een paasmandje worden geknutseld natuurlijk. De paashaas is er ook; hij heeft de eieren immers verstopt… Lekker de duinen in, dus! Meer informatie vind je hier.

Pasen tip 2: Koeiendans bij Straat-Hof

tips pasen,paasevenementen,koeiendans,boerderij straat-hof leimuiden

Bij Pasen horen dieren. Lammetjes bijvoorbeeld. Maar heb je ooit wel eens het moment meegemaakt dat de koeien, na een lange winter, weer de wei in mogen? Niet? Dan is het misschien een idee om op tweede paasdag bij boerderij Straat-Hof in Leimuiden langs te gaan. Op maandag 22 april is het hier namelijk weer tijd voor de Koeiendans! Naast de koeiendans kun je natuurlijk ook de boerderij met alle dieren nog even bekijken. En misschien komt de paashaas ook nog wel even langs… Kortom: een evenement waar je met de hele familie plezier aan zult beleven! Meer informatie vind je hier

TIP: Kamperen bij de boer? Boerderij Straat-hof beschikt ook over een camping. Meer informatie hierover vind je hier.

Tips Pasen 3: Keukenhof

tips pasen,paasevenementen,keukenhof pasen

Naast Lisserbroek, ligt het plaatsje Lisse. Bekend van de Keukenhof. Ben je hier nog nooit geweest? Breng dan zeker eens een bezoek aan dit prachtige bloemenpark. Kinderen kunnen zich hier zeker ook vermaken. Zo leren zij hoe de tulp naar Nederland kwam, kunnen zij hun eigen bollenmozaïek ontwerpen en een echte tulpenexpert worden. Ook kunnen ze een speurtocht doen, klimmen en klauteren in de speeltuin en door de lucht zweven aan de kabelbaan. Er is ook een kinderboerderij. Lees hier ook ons blog over ons bezoek aan Keukenhof.

TIP: Combineer je bezoek aan Keukenhof of het strand van Noordwijk met een (mini)vakantie bij TopParken Parc du Soleil in Noordwijk. Meer info vind je hier.

tips pasen,vakantiepark noordwijk,parc du soleil
Parc du Soleil bevindt zich vlakbij Keukenhof en het strand van Noordwijk.

Pasen tip 4: Ridderspektakel Arcen

tips pasen,paasevenementen,ridderspektakel arcen,paarden pasen arcen

Tijdens het Ridderspektakel, dat met de paasdagen in Kasteeltuinen Arcen plaatsvindt, nemen ridders uit heel Europa het tegen elkaar op. Galopperende paarden, vechtende ridders en kanongebulder: maak de Middeleeuwse geschiedenis live mee en ga met Pasen naar Kasteeltuinen Arcen. Overigens zijn de Kasteeltuinen niet alleen met Pasen de moeite waard om te bezoeken. Het gehele jaar door is het fantastisch om hier rond te wandelen.
Tips Pasen 5: Met de paashaas in de stoomtrein

tips pasen,paasevenementen - stoomtrein goes borsele

In Zeeland kun je op 21 en 22 april bij Stoomtrein Goes-Borsele (Zeeland) met de paashaas ritjes maken in de stoomtrein. Hoe leuk is dat?! Misschien neemt de paashaas ook wel eitjes mee en wil hij met je op de foto… Check hier de dienstregeling voor de vertrektijden van de treinen.

TIP: Voor een leuk weekendje weg in Zeeland, kijk hier.

Paastip 6: Bakkerijmuseum Hattum

tips pasen,paasevenementen,bakkerijmuseum hattem,bakkerijmuseum pasen

Niet voor niets dit jaar door de ANWB uitgeroepen als leukste uitje van de provincie Gelderland. Echt, als je hier nog nooit bent geweest, ga er dan zeker een keer naartoe! In het museum, dat leuk is voor jong en oud, leer je hoe het er vroeger in een bakkerij aan toe ging. Ook is er een museumtheater waar op humoristische wijze demonstraties worden gegeven. Natuurlijk kunnen kinderen ook zelf, onder leiding van een bakker, aan de slag met bakken. Met Pasen staat er een paashaas op het programma om te maken. Kortom: aanrader! Meer informatie vind je hier.

TIP: In de buurt van het Bakkerijmuseum ligt de kindvriendelijke camping Landgoed Molecaten. Meer informatie vind je hier.

tips pasen,camping molecaten,vakantiepark omgeving hattem
Camping Molecaten ligt middenin het groen…

Tips Pasen 7: Deventer Paaskermis

tips pasen,paasevenementen - deventer paaskermis

Houd je van kermis? Ga dan met Pasen naar Deventer, en vermaak je in een van de vele kermisattracties die er hier te vinden zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Parajump of de Booster? Of houd je het liever bij de draaimolen of de Ponyride? Meer informatie over de Deventer Paaskermis vind je hier.

TIP: Landal Twenhaarsveld ligt vlakbij Deventer. Meer weten? Kijk dan hier.

tips pasen,meivakantie weekend weg,speeltuin twenhaarsveld,deventer
De speeltuin van Landal Twenhaarsveld…

Paasevenementen tip 8: Paasraces in Zandvoort

tips Pasen met kinderen,eropuit met pasen,tips dingen doen met pasen,tips activiteiten met pasen,pasen met kinderen,wat doen met pasen,waarheen met pasen,workshops pasen,circuit zandvoort pasen,paasraces zandvoort

Fan van racen? Dan moet je hier echt naartoe: de Paasraces in Zandvoort. Elk jaar worden deze traditioneel gehouden als start van het officiële autosportseizoen. Meer informatie vind je hier.

TIP: Combineer je bezoek aan de Paasraces met een (mini)vakantie in Zandvoort.

tips pasen,huisje zandvoort,weekendje zandvoort,vakantie zandvoort
Het subtropisch zwemparadijs…

Heb jij nog tips voor leuke Pasen tips? Laat het ons weten in de comments!

Zie ook:
2 Comments

  1. Pingback: WC rollen knutselen - Jongens en meiden

  2. Pingback: Paashaasjes knutselen van papier - Jongens en meiden

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*